8 Mart 2011 Salı

Format Değiştirmek - Video, Müzik veya Fotoğraf (Resimli Anlatım)



Dosyaların formatları bazen çok büyük sorunlar oluşturabiliyor ancak dosya uzantılarını değiştirmek çok kolay bir iş. İşte format değiştirmenin yolu...


Bazen bir programa koymak için videolarımızın formatının belirli bir formatta olması gerekiyor veya mp4'ünüz bazı formatdaki müzikleri desteklemiyor olabilir.İşte bu gibi problemleri aşmak için format değiştirme programlarına ihtiyacımız oluyor.Ancak çoğu format değiştirme programı paralı oluyor yani full sürümü kullanılmıyor veya 15 günlük falan oluyor.Benim kullandığım dolayısıyla size tavsiyem bu konuda gayet başarılı olan "Format Factory". Hem ücretsiz ve full sürümü mevcut hemde kaliteli bir program.Türkçe olmasının yanı sıra arayüzü gayet açık ancak anlayamayanlar için anlatacağım.Formatını değiştirmek istediğimiz videoyu, müziği veya resmi sürükleyerek koyuyoruz.


ardından eğer müzik dosyasıysa söyle bir görnüntü çıkacak.Buradan dönüştürmek istediğimiz formatı şeçiyoruz.Videolardada resimlerdede aynı şekilde.


Ardından da yukarıdaki başlat butonuna basıyoruz ve hızlı bir şekilde dönüşüm gerçekleşiyor.Dönüşümü gerçekleşen dosya belgelerimdeki FFOutput klasörüne gidiyor.Programı indirmek için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz.Tıkladığınız anda açılan sayfada indirme hemen gerçekleşmeye başlayacaktır.


Yazan: Mustafa Salih Oğuz

6 yorum:

  1. Çok güzel programının çalışmasını anlatmışsın da. Havada kalan bir durum var. Tamam dönüştürülecek kısmını anladık da Neye hangi formata dönüştürmek isteyeceğimizi açıklamamışsın.
    Bana kalırsa kısıtlı bir açıklama durumu bu..

    YanıtlaSil
  2. Hangi formata çevirmek istediğinizi 2. resimdeki gibi seçiyorsunuz. Örenkte bir ses dosyası gösterilmiş. Videolarda da aynı şekilde oluyor.

    YanıtlaSil
  3. lg dvd 356 dvd playerım var ancak flash ile film izlemek istediğimde format çok büyük sıkıntı çıkarıyor bu konuda çok bilgili değilim hangi formatlarda izleyebildiğimi de bir türlü çözemedim yardımcı olmanız mümkün mü

    YanıtlaSil
  4. VCD, XviD, MP3, WMA, VCD, DivX and JPEG (with MP3 playback) discs.

    Böyle birşey buldum sisin DVD Playerınızla ilgili. WMA ile deneyin bir kere. Olmazsa MPEG-1 deneyin.

    YanıtlaSil
  5. müzik ekleme yapılmıyor

    YanıtlaSil
  6. Arkadaşım anlatımdaki resimde bile müzik ekleyebildiğimizi görebilirsin. Sende bir sorun olabilir belki.

    YanıtlaSil

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren