21 Ocak 2016 Perşembe

Windows 10 İndirme ve Temiz Kurulum Rehberi (Resimli Anlatım)

Microsoft Windows'un son sürümü Windows 10'u kullanıma sundu ve on milyonlarca insan Windows 10'u bilgisayarına kurarak kullanmaya başladı. Bu rehberde size Windows 10 Pro'yu  nasıl güvenli bir şekilde indirip kurabileceğinizi adım adım anlatacağım.


İnternette bir çok yerde Windows 10'un güvenli olmayan iso dosyalarını bulunmakta. Bu güvensizliği gidermek için Microsoft sunucularından güvenli bir şekilde indirme yolunu tercih ediyorum. 
Windows 10 Pro 32 Bit ve 64 Bit iso kurulum dosyalarını indirmek için:
Windows 10 Türkçe İndir

Şimdi kuruluma geçelim. Bu rehberde Windows 10 kurulumu kabaca anlatılacak. Eğer her adımı daha detaylı anlatan resimli bir rehber isterseniz aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz:
Windows 10 Temiz Kurulum

1) USB veya DVD'nizi bilgisayara yerleştirin ve yeniden başlattıktan sonra "BIOS > Önyükleme Ayarları" bölümünden cihazınızı önyüklenecek ilk cihaz olarak belirleyin. Ayarları kaydederek

2) Bilgisayar başlatıldıktan sonra bir tuşa basarak basarak kurulum ekranına geçin. Karşınıza dil ve ülke seçimi çıkacak, onları yapıp "next" yani ileri tuşuna bastıktan sonra karşınıza aşağıdaki ekran gelecek.
Bu ekranda "Install Now"a basarak kuruluma başlayabilirsiniz.
3) Bu aşamada ürün anahtarı penceresi karşınıza gelecek. Eğer bir ürün anahtarınız varsa girerek devam edin. Eğer daha önce ücretsiz yükseltme fırsatından yararlanarak Windows 10’a geçiş yaptıysanız ve ürün anahtarınızı bilmiyorsanız “Skip (Atla)” butonuna tıklayın. 

4) Gelen ekranda lisans koşullarını kabul edin ve "Next"e basın. Ardından gelen ekranda "Custom: Install Windows Only" seçeneğini seçin.


5)Daha sonra kurulum yapacağınız disklerin listelendiği pencere karşınıza gelecek. Kurulumun en kritik noktası da burası. Burada iki ihtimal var. Kurulum yapacağınız diskte zaten bir işletim sistemi kurulu olabilir veya sıfır bir diske yeni kuruyor olabilirsiniz.

Disk  bölümlendirme
Yeni disk bölümü oluşturma
Disk Biçimlendirme ve Kurulum Yapılacak Disk’i Seçme Adımı
Zaten bir işletim sistemi (Windows 8 - Windows 7 vb) kuruluysa:
İşletim sisteminin kurulu olduğu bölümü seçin ve “Delete (Sil)” butonuna tıklayın. Silme işlemi tamamlandığında “Bölümlenmemiş” bir alan göreceksiniz. Bu alanın üzerine tıklayarak seçin ve “New (Yeni)” butonuna tıklayarak yeni temiz bir bölüm oluşturun. Boyut olarak otomatik gelen boyutu olduğu gibi bırakabilirsiniz, zaten en fazla kullanılabilir alan orada yazılı olacaktır. Yeni bölüm oluştuktan sonra bu bölümün üzerine bir kere tıklayarak seçin ve “Format (Biçimlendir)” butonuna tıklayarak yeni oluşturduğunuz bölümü yukarıdaki resimlerde anlatıldığı şekliyle biçimlendirin. Ardından "Next" butonuna basarak ilerleyin.

Yeni bir diske (yeni topladığınız bilgisayara vb) kuruyorsanız:
Bu disk “Bölümlenmemiş” olarak tanımlanır. Bölümlenmemiş” alanın üzerine tıklayarak seçin ve “New (Yeni)” butonuna tıklayarak yeni temiz bir bölüm oluşturun. Eğer disk üzerinde 2. bir bölüm oluşturmayacaksanız boyut olarak otomatik gelen boyutu olduğu gibi bırakabilirsiniz, zaten en fazla kullanılabilir alan orada yazılı olacaktır. 2. bir bölüm oluşturacaksanız, istediğiniz bir boyutu bu bölüm için belirleyip bölümü oluşturun. Boşta kalan “Bölümlenmemiş” alan için tekrar aynı işlemi uygulayarak 2. bölümünüzü oluşturun. Yeni bölüm oluştuktan sonra bu bölümün üzerine bir kere tıklayarak seçin ve “Format (Biçimlendir)” butonuna tıklayarak yeni oluşturduğunuz bölümü biçimlendirin. Eğer birden fazla bölüm oluşturduysanız oluşturduğunuz bu yeni bölümler için de aynı işlemi uygulayın. Ardından "Next" butonuna basarak ilerleyin.

6) Bundan sonra kurulum başlayacak ve bir süre sonra bilgisayar otomatik yeniden başlayacak. Sonra kurulum devam edecek. Eğer 3. adımda ürün anahtarı girmediyseniz tekrar ürün anahtarı girmenizi isteyecek. "Do this later"a tıklayın

7) Bundan sonraki adımlarda kurulumu hızlı bir şekilde bitirmek için “Use Express Settings (Hızlı Ayarları Kullan)”  butonuna tıklayabilirsiniz. Eğer ayarlarınızı kişiselleştirmek isterseniz de Customize settibgs (Ayarları özelleştir)”  yazısına tıklayabilirsiniz. Sonraki pencerede ise "Next" i tıklayarak hazır ayarları kullanabileceğiniz gibi Let me choose my default apps (Varsayılan uygulamalarımı seçmeme izin ver)”  seçeneğini seçerek ayarlarınızı kişiselleştirebilirsiniz.

8) Sonra gelen ekranda size bilgisayarın kimin olduğunu soracak. "I own it" buyonunu kullanarak size ait olduğunu belirtebilirsiniz. "Next"e basarak diğer adıma geçebilirsiniz.

9) Bu adımda Microsoft hesabınız var ise onunla giriş yapmanızı isteyecek sizden. Microsoft hesabınız varsa bilgilerinizi girerek "Next"e tıklayın. Eğer Microsoft hesabınız yoksa ve oluşturmak istiyorsanız "Create One!" yazısına tıklamanız gerekiyor. Microsoft hesabı size bazı uygulamalarınızı cihazlar arası senkronize etmek gibi faydalar sağlayacaktır. Eğer yine de Microsoft hesabı kullanmak istemiyorsanız aşağıdaki resimde olduğu gibi "Skip this step"e tıklayarak yerel bir hesap açabilirsiniz.
Microsoft Hesabıyla Giriş
Yerel Oturm Açarak Giriş
10) "Next"e tıkladıktan sonra bir süre bekleyeceksiniz ve Windows 10 kurulumu sona erecek. 

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright © MSOTech | Teknoloji Adına Herşeyden Biraz

Google+

Design by Anders Noren